Vörösben úszik Ázsia

Jelentős mínuszokat mutatnak az ázsiai tőzsdék. A japán index többek között a Moody’s kilátásokat érintő leminősítése következtében csökkent 1,8 százalékkal. A kínai és a hongkongi indexek még ennél nagyobb mértékben esnek, a sanghaji index 2,7%-kal, míg a hongkongi börze 2 százalékkal került lejjebb. A közel keleti forrongások miatt tovább száguldott az olaj ára is.
portfolio.hu, 2011. február 22. kedd, 08:43
Fotó:

A Moody's AA2 stabilról negatívra rontotta Japán kilátásait. A döntés indoka hogy gazdaság állapota valamint a fiskális politikai intézkedések nem elég meggyőzőek, hogy a kormány tartani tudja a deficit céljait.

8 százalékot meghaladó mértékben zuhant az Alibaba.com arra a hírre, hogy lemondott a vállalat vezérigazgatója David Wei, helyét az Alibaba egyik leánycégének vezetője veszi át. A lemondás egyik indoka, hogy nem tudták megfelelően kezelni az internetes kereskedő cég honlapján keresztül elkövetett csalásokat.

Az ausztrál tőzsde csak azért nem esett nagyobb mértékben, mert a BHP Billiton és a helyi energiacégek részvényei tartották az indexet. A bányatársaság 1,6 százalékkal került feljebb, köszönhetően a nyersanyagpiacokon kibontakozó áremelkedésnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK