A határidős indexjegyzések alapján a főbb európai tőzsdék, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,1-0,4 százalék indexcsökkenéssel kezdhetik a szerdai kereskedést -  adta hírül az MTI.

Kedden az európai tőzsdék többsége veszteséggel zárt. Az árfolyamindexek mozgását az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok alakulása határozta meg: a kereskedés kezdetén még a kereskedelmi feszültség enyhülése jeleit nyugtázták a piacok árfolyam-emelkedéssel, a nap végére azonban a kapcsolatok javulásával szemben támasztott kínai kételyeket idéző médiajelentések lehűtötték a befektetői hangulatot.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,14 és 0,12 százalék veszteséggel fejezték be a kereskedést kedden, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,23 százalékkal csökkent.

Londonban 0,22 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX pedig 0,11 százalékkal emelkedett zárásra. A CAC-40 Párizsban 0,35 százalékkal csökkent, a milánói FTSE MIB index 0,57 százalékkal gyengült, a madridi IBEX 35 index viszont 0,01 százalékkal emelkedett kedden.

Az olajár az előző két napi mintegy négy százalékos esés után tovább csökkent, a Brent 0,37 százalékkal hordónként 60,70 dollárra, a WTI 0,20 százalékkal 55,24 dollárra. Az olajár csökkenése részben az amerikai nyersolajkészletek növekedésére, részben a világ két legnagyobb olajfelhasználó gazdasága, az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi ellentétek éleződésére vezethető vissza.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1072 dolláron, az arany spot ára 0,21 százalékkal unciánként 1475,39 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!