A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) éves összehasonlításban 24 százalékkal 15 millió euróra csökkent, az üzemanyagárak és tranzitdíjak, valamint a belföldi bérek - rövidtávú intézkedésekkel részben ellentételezett - folyamatos emelkedése miatt - áll a jelentésben.

A jelentésben Robert Ziegler vezérigazgató kifejtette, a veszteség azt "tükrözi, hogy 2018-ban a fuvarozási és logisztikai piacon tapasztalt ellenszél még nem ült el. Ez nem okozott meglepetést, és a Brexit tovább fokozza a piaci előrejelzés nehézségét. Ugyanakkor a társaság az év első felében a változások kezelésére irányuló jelentős átalakulásba fogott".

Az intézkedések között említette a járműállomány csökkentését, és az "okosárképzést". A további tervezett intézkedésekkel együtt abban bízott, hogy "a javulás első jelei már az év második felében érzékelhetővé válnak".

Az első negyedévben a cég kamionjainak átlagos száma 4340, a munkavállalóké 7951, a kamionsofőröké 5806 volt.

A Waberers's részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a részvény szerdai záróára 1460 forint volt, az elmúlt egy év legalacsonyabb árfolyama 1400 forint, a legmagasabb 4080 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!