Az Egyesült Államokban a múlt pénteken megjelent adatok szerint ugyan növekedett a fogyasztók bizalma, ám a termelői árak növekedése és a nagykereskedelmi készletek váratlan csökkenése mind a vállalatok profitjának megcsappanásához vezethet. A befektetőket az sem dobta fel, hogy a J. P. Morgan leminősítette három technológiai nagyágyú részvényét is: az Intelét, a Texas Instumentsét és az AMD-ét. A gyengülő árfolyamok természetesen leginkább a Nasdaqot húzták le: az index 2,6 százalékkal zuhant, 1 362,4 pontra. A Dow 1,2, a S&P-500 pedig 1,3 százalékkal esett, így előbbi 8 433,7, míg utóbbi 889,5 ponton zárt. Mivel ez a hét az utolsó teljes kereskedési hét 2002-ben, a piaci elemzők (és befektetők) meg vannak győződve, hogy immár sorban a harmadik veszteséges évet zárják majd a New York-i indexek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!