Az Egyesült Államokban csütörtökön nyilvánosságra hozott, a várakozásokat alulmúló munkanélküliségi és ingatlanpiaci makroadatok tovább növelték az irányadó kamat csökkentését előirányzó Fed-döntés esélyét. A rossz hírből jót kovácsoltak tehát a tengerentúli befektetők, akik a decemberi kamatvágásra alapozva tegnap immár harmadik napja felfelé tolják az indexeket New Yorkban. Az Egyesült Államok Kanadából származó olajimportját szállító vezetékek felét le kellett zárni egy robbanást követően. A hírre reagálva az energiahordozó árfolyama mintegy 4 dollárral emelkedett az éjszakai elektronikus kereskedés során, ám a későbbi megnyugtató jelentések hatására feladta hirtelen jött előnyének nagy részét. A Sears Holding kiskereskedelmi áruházlánc részvényeinek árfolyama 10,5 százalékkal esett vissza azt követően, hogy a vállalat bejelentette: harmadik negyedévi nyeresége 99 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi eredményéhez képest. A Dow Jones végül 0,17 százalékkal, a Nasdaq 0,20, az S&P 0,05 százalékkal araszolt fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!