Az Egyesült Államokban a múlt héten a vártnál jóval kevesebben jelentkeztek munkanélküli-segélyért, ami jó hír, ám a négyhetes átlag még mindig a lélektani határnak számító 400 ezer fő felett volt. Ez a kereskedés első másfél órájában elég volt a vételi érdeklődés fenntartásához, ám később a rossz hírek hatása került túlsúlyba. A Wal-Mart Stores kiskereskedelmi óriás aggodalmát fejezte ki a kiskereskedelmi eladások hét végére várható szintje miatt, aminek nyomán a pesszimista elemzők a legalacsonyabb kiskereskedelmi bevételt várják az elmúlt 30 év adataihoz viszonyítva. A gyógyszerpapírok esése már csak hab volt a tortán. A Pfizer-részvények kurzusát az küldte lejtőre, hogy a New England Journal of Medicine című szaklapban megjelent tanulmány szerint a társaság legjobban fogyó fájdalomcsillapitója, a Celebrex azokon a köszvényes betegeken kevésbé segít, akiket fekélyes sebek is kínoznak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!