New Yorkban bizonytalan kezdés után lendületesen felfelé indultak a tőzsdei mutatók, miután fél év után először csökkentek a nagykereskedelmi raktárkészletek, ami a fogyasztók növekvő vásárlási kedvére utal. A befektetők azt is örömmel nyugtázták, hogy a felmérések szerint a feldolgozóipari cégek, illetve a szolgáltatóvállalatok jövőre a forgalmuk emelkedésére számítanak, egy másik kutatás pedig arra mutatott rá, hogy a cégek beruházásai az idei 5,6 százalékos csökkenés után 3,6 százalékkal bővülnek majd. A lelkesedés tovább fokozódott azután, hogy Bush elnök a piac által is a legmegfelelőbbnek tartott embert, William Donaldsont, a New York-i tőzsde volt elnökét jelölte a SEC elnöki posztjára. Jól szerepeltek a tech-papírok, részben a Maxtor hardvergyártónak köszönhetően, amely új termékeinek váratlanul magas keresettségére hivatkozva megemelte negyedik negyedéves profitvárakozását. A gyógyszergyártók részvényei ugyanakkor a vesztes oldalra kerültek, miután brókercégek az iparág több papírját is leminősítették.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!