Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A gyenge start után a kereskedés második felében már jobbára pluszba váltottak a New York-i részvényindexek, és ott is maradtak a kereskedés legnagyobb részében. A technológiai szektor jól teljesített, a Credit Suisse ugyanis javított a Microsoft-papírok ajánlásán, s nem tartja kizártnak, hogy a részvények a jövőben akár közel 20 százalékkal is felértékelődjenek. Emellett valósággal özönlöttek a piacra a cégfelvásárlási hírek. Az egyik legnagyobb amerikai ingatlanhasznosító társaságot, az Equity Office Properties Trustot a szintén USA-beli Blackstone befektetési alap venné meg, adósságátvállalással együtt 36 milliárd dollárért, a Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. bányatársaság pedig 25,9 milliárd dollárért a rivális Phelps Dodge Corp. vállalatot vásárolja meg. A bankszektor szintén nem maradt ki: a Bank of America 3,3 milliárd dollárt fizet a Charles Schwab Corp. vagyonkezeléssel foglalkozó cégéért, a U.S. Trustért. A kereskedés végére az olajár csökkenése miatt visszaeső energiacégek megfordították a trendet, és az indexek némi csökkenéssel zártak. A Dow Jones 0,21 százalékkal, 12 316,54 pontra, a Standard & Poor’s–500 0,05 százalékkal 1400,50 pontra, a Nasdaq 0,28 százalékkal 2452,72 pontra csúszott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!