Több mint 10 százalékos zuhanást produkált az Alcoa részvényének árfolyama a New York-i tőzsdén, miután a cég - elsőként a Dow Jones kosarába tartozó vállalatok közül - közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését. A társaság az elemzői várakozásokat felülmúló 27 centes nettó veszteséget volt kénytelen regisztrálni részvényenként, állítása szerint azért, mert már elkönyvelte azon költségeit, melyeket az idei, 8000 főt érintő elbocsátások miatt szenved el. A tech-szektor részvényeit a Gateway bejelentése rántotta le, a társaság ugyanis csökkentette az elmúlt negyedévre vonatkozó profitvárakozását. A hangulatot tovább borzolta az Intel, miután bejelentette, hogy nem vár számottevő növekedést a cégek technológiai irányú keresletében 2003 első felében. A hétfői nagy kedvenc, a távközlési szektor a profitkivét áldozata lett, elemzők szerint ugyanis azok a tervezett változtatások, amelyek révén az érintettek végre magasabb áron adhatnák bérbe helyi távközlési hálózataikat a rivális cégeknek, mégsem lesznek annyira jó hatással, mint azt a piac várta. A vesztesek táborát erősítették a Bank of New York részvényei is, a befektetők kedvezőtlenül fogadták, hogy a cég összesen 2,5 milliárd dollárért megvásárolja a CSFB értékpapír-klíring üzletágát, a Pershinget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!