Washingtoni pofon a forintnak

Átmeneti gyengüléssel reagált a forint a Fed papírforma szerinti kamatdöntésére.
NAPI Online, 2007. december 12. szerda, 09:55
Fotó:

Kissé csalódottan fogadták a piacok a Federal Reserve keddi, 25 bázispontos kamatvágását, pedig ez volt a legvalószínűbb kimenet - tájékoztatott Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője.

A tengerentúli részvényindexek a szerény enyhítés nyomán veszteséggel zártak, de mínusszal startoltak a nyugat-európai mutatók is, miközben az amerikai fizetőeszköz átmenetileg erősödött, a feltörekvő piaci devizák pedig - szintén átmenetileg - lejtőre kerültek.

Tegnap késő este az euró forintjegyzése 253 felett tetőzött, majd a délelőtti csendes kereskedésben 252,20-ra korrigált. Az euró/dollár kurzus nagy kilengések után visszatért a kedd délután látott, 1,47 alatti szintekre, így az amerikai fizetőeszköz 171,80 forinton áll, a svájci frank egységével pedig 171,80-on kereskednek.

A szakember elmondta: a Fed-kamatdöntés hullámai várhatóan hamar elülnek, és nem valószínű, hogy a forint számottevően gyengülne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK