Az értékpapírokon keresztül bevont forrást a WING a vonatkozó nemzetközi sztenderdekkel és előírásokkal összhangban kizárólag környezetbarát projektek és eszközök finanszírozására használja fel – közölte a vállalat.

A tíz éves lejáratú, évi fix 3 százalékos kamatozású papírokból a kibocsátás során 506 darab kötvényre érkezett jegyzés 24,5 milliárd forint árfolyamértéken, mely jegyzéseket a kibocsátó teljes egészében elfogadta. Az aukciós átlaghozam 3,43 százalék lett. A

A nemzetközi és magyar fenntarthatósági kritériumoknak is megfelelő értékpapírokon keresztül bevont forrást a WING a vonatkozó nemzetközi sztenderdekkel és előírásokkal összhangban kizárólag környezetbarát projektek és eszközök finanszírozására használja fel. Így többek között vállalja, hogy az ebből a forrásból fejlesztendő új ingatlanok esetén minimum BREEAM „Very good” vagy LEED „Gold” környezetvédelmi minősítést céloz meg.

Előbbi mellett a zöldkötvényekből befolyt összegből meglévő ingatlanjai felújítására is fordít azzal a céllal, hogy minimum 30 százalékkal csökkentse azok üvegházhatású gázkibocsátását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!