Megugrott a Wizz Air árfolyama

A korábban becsült 270 és 300 millió euró közötti sáv felső felébe várja a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság a március 31-ével végződött pénzügyi évre számolt adózott eredményét - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. április 2. kedd, 15:34
Fotó: Napi.hu

A légitársaság közlése szerint jelentős igény mutatkozott a légi közlekedésre az elmúlt időszakban a kelet-közép-európai piacon, ezért várják a profitsáv felső felébe a végleges eredményeket.

A Wizz Air járatainak kihasználtsága 2,6 százalékponttal 94,1 százalékra javult, az első negyedévben pedig a várakozások szerint az egy székre vetített árbevétel 4 százalékkal emelkedett.

A londoni értéktőzsdén a Wizz Air papírjai a reggeli nyitás óta 4 százalékot drágultak és 3000 cent környékén jegyezték kora délután - írja az MTI.

A Váradi József vezette légitársaság a 2018-as évet 1,9 milliárd euró árbevétel (+24 százalék) mellett 275 milliós adózott eredménnyel zárta, ami 22,1 százalékkal haladta meg a 2017-es szintet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK