A genfi székhelyű szervezet közölte, hogy áruforgalmi barométere 110,4 pontra emelkedett, ami a legmagasabb érték a mutató 2016 júliusi első közzététele óta, és több mint 20 ponttal magasabb az előző évhez képest - számolt be a Reuters.

"A barométer emelkedése tükrözi mind a jelenlegi kereskedelmi bővülés erősségét, mind a 2020-as világjárvány okozta sokk mélységét" - közölte honlapján a WTO, hozzátéve, hogy a világkereskedelem kilátásai esetében továbbra is vannak lefelé mutató kockázatok.

Tavaly augusztusbanminden idők legmélyebb szintjére, 84,5 pontra zuhant az áruforgalmi barométer, akkor a szervezet lassú, L-alakra hasonlító kilábalás várt a következő negyedévekben a globális áruforgalomban, mint a gyors felpattanást jelző V-alakú. Idén viszont lendületesen javul a világkereskedelem helyzete.

Közben világszerte kapacitáshiány alakult ki a tengeri szállítmányozásban, ahol sorra dőlnek a rekordok. Ahogy arról részletesen írtunk korábban, ez már a fogyasztói árakban is kezd megjelenni.


 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!