A bécsi tőzsde által nyújtott informatikai szolgáltatások a kereskedés valós idejű felügyelete mellett árfolyamindexek kalkulációjára, adatbázis-szolgáltatásokra és különböző hozzáférési felületek biztosítására is kiterjed.

A Zagreb Stock Exchange informatikai és értékpapír-kereskedelmi rendszerével ötre emelkedett a bécsi tőzsde által üzemeltetett kereskedelmi platformok száma. A Wiener Börse AG üzemelteti a bécsi mellett a szlovéniai, csehországi, magyar és horvátországi értékpapír-kereskedelmi rendszereket, amelyek együttesen 15 ezer pénzügyi befektetési termék forgalmazását teszik lehetővé 154 tőzsdei tag között 1800 értékpapír-kereskedő számára - írja az MTI.

A bécsi tőzsde és a zágrábi tőzsde már 2014 óta folytatott együttműködést az értékpapír-kereskedelmi adatok szolgáltatása (data vending) terén.

A zágrábi tőzsdén jegyzett részvények piaci tőkeértéke 31,5 milliárd euró, a piac havi forgalma átlagosan 53 millió euró. A tőzsdének 17 tagja van és 151 horvátországi vállalat részvényeit jegyzi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!