A FTSE-100 0,4 százalékos veszteséggel 5549 ponton, a CAC-40 0,6 százalékos zuhanással 3715 ponton, a DAX pedig 0,3 százalékos eséssel 6229 ponton zárt.

A nap Spanyolország leminősítése és Írország bankmentő tervének bejelentése miatt indult rosszul. Délután a fő mutatókat felhúzták a 18 évi mélypontra süllyedt német munkanélküliségi, a fölfelé módosított amerikai GDP és a múlt héten javuló tendenciát mutató amerikai munkanélküliségi adatok. Az utolsó órában azonban meglódult profitkivétel, ami a a negatív zónába nyomta az indexeket.

A Europe 600 index 0,5 százalékos mínusszal zárt. Az Allied Irish bank 8,2 százalékot zuhant, miután kiderült, hogy állami többségi tulajdonba kerül. A pénzintézet - amellett, hogy az elnök vezérigazgató és az ügyvezető igazgató távozik - 5,4 milliárd eurónyi tőkemelési tervet is bejelentett novemberre. Ezzel szemben a Bank of Ireland papírjai 8,8 százalékkal drágultak, miután a jegybank kijelentette, hogy a hitelintézetnek nincs szüksége további tőkére.

A Compass, a világ legnagyobb élelmiszeripari cége, 3,8 százalékot esett, mivel a cég az elemzői várakozásoktól elmaradó előrejelzést adott ki. Az autóipari részvények közül a Fiat 3,2 százalékos drágulással vezette az emelkedést, miután a cég vezetése az egész éves nettó bevételéről szóló jelentés közlését helyezte kilátásba. A vállalat nullszaldó közeli bevételt prognosztizált még áprilisban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!