Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Este fél 9 után a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,73 százalék, az S&P 500-as mutató 0,63 százalék, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,91 százalék erősödést jelzett a hétfői zárószinthez képest.

Kedd estig különösen a technológiai cégek és a fogyasztási termékgyártók részvényei erősödtek, a nagyobb emelkedésnek azonban gátat szabott a kőolaj jelentős árcsökkenése.

Az S&P 500 index technológiai részvények mozgását követő almutatója 0,7 százalékos emelkedést jelzett kedd este részben a Google anyacége, az Alphabet részvényének több mint egy százalékos drágulására. Eközben az Amazon.com árfolyama csaknem 1,3 százalékkal erősödött. Előzőleg mindkét cég részvényének a célárát feljavította a JPMorgan.

A fogyasztási termékgyártók árfolyamát erősítette az a napközben ismertetett adat, amely szerint szeptemberben 9 éve legmagasabb szintre emelkedett az amerikai fogyasztói bizalom.

A kőolaj ára csaknem 2,5 százalékkal esett, aminek a hatására az energiaipari részvények mozgását követő S&P 500 energia index 1,5 százalék körüli veszteségen állt.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,05 dollár (2,30 százalék) csökkenéssel 44,88 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!