Csapkodással telt a hét utolsó kereskedési napja, a mínuszos nyitás után kilőtt a BUX, ám Valencia kimentés iránti kérelme és a spanyol bankmentő csomag Ecofin általi elfogadása után beszakadó euró a világ részvénypiacait is magával rántotta. Ez alól a BUX sem jelentett kivételt, a pesti tőzsde mutatója a bezuhanás után csak nagy nehezen kapaszkodott vissza. A zárásban azonban végül felrántották az indexet, amely így végül negyed százalékos pluszban, 17 353 ponton végzett. A vergődéshez mindenesetre forgalom nem párosult, a 3,5 milliárd forintos érték nyárias péntekinek mondható.

A blue chipek közül egyedül a Mol volt képes szinte egész nap a világgal dacolva a pozitív tartományban maradni, az olajpapír 1,6 százalékot erősödve napi maximumán 17 190 forinton búcsúztatta a hetet. Az OTP csak a nap végi felkötésnek köszönhette, hogy zöldben végzett, a bankrészvény 0,3 százalékkal 3461 forintra javított. Hosszas csapkodást követően a Richter végül is beragadt előző, kereken 37 000 forintos záróértékén. Szektortársa, az Egis részvényeit pedig nem sokkal a zárás előtt pofozták vissza, így 1,8 százalékkal 15 490 forintra rontott.

A vezető papírok közül a nap vesztesének a Telekom bizonyult, amely az egész kereskedés alatt kitartó eladói nyomásnak engedve 2,1 százalékkal 423 forintra rontott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!