Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe egy szűk, alig kétszázpontos sávban mozgott pénteken, amelynek a pluszos nyitás után született napon belüli csúcs, 19 634 pont, majd másfél órával ez után következő 19 400 pontos napon belüli mélypont jelölte ki a határait. Ezt követően minimális mínuszban próbált magához térni a BUX, és végül ez sikerült is, hiszen nem sokkal a zárószakasz előtt pluszba húzták az indexet.

Végül 0,4 százalékos erősödéssel, 19 585 ponton zárt a pesti részvénykosár. A forgalom a részvénypiaci szekcióban éppen hogy elérte a tavalyi átlagos tízmilliárd forintot. A blue chipek a stagnáló Mol kivételével mind emelkedtek a nap végére - az olajpapír egyébként a nyitás után átvitte a 19 ezer forintos szintet, innen azonban nagyot korrigált, és egy százalékos mínuszból tért vissza a csütörtöki zárással megegyező 18 900 forintos árfolyamra.

Az utóbbi napokban fontos szintet átszakító OTP hajmeresztően mozgott a 4700 forintot átszakító nyitás után, itt ugyanis tömegesen jelentek meg az eladók, és egészen 4552 forintig hullott a részvény - itt azonban megvették a befektetők, és végül 0,3 százalkos pluszban, 4670 forinton zárt a részvény. Az osztalékfizetéshez közelebb araszoló Magyar Telekom újabb 2 forintot erősödött, így 407 forinton fejezte be a napot.

A két gyógyszerpapír egyaránt 1 százalékkal lett drágább a nap végére, a Richter esetében ez 37 450 forintos, az Egisnél pedig 18 485 forintos utoló kötést jelent. Magához képest komoly forgalmat bonyolított a Cig Pannónia és a Pannergy is, előbbi stagnált, utóbbi pedig 0,2 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!