A Mol 15 forinttal, 0,08 százalékkal 18 310 forintra gyengült, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 132 forinttal, 1,71 százalékkal 7871 forintra erősödtek, forgalmuk 5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,30 százalékkal 467 forintra nőtt, forgalma 163,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 123 forinttal, 2,08 százalékkal 6048 forintra emelkedett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 csatornának elmondta, a bizonytalan kezdést követően erősödéssel fejeződött be a kereskedés a BÉT-en, a BUX index 1 százalékon belüli közelségbe került a 2007-ben beállított 30 132 pontos csúcsához. Kiemelte, hogy a Richter hajnali erős jelentése után több mint 2 százalékkal erősödött, záróára 1 forinttal maradt el valaha volt legmagasabb záróértékétől. Úgy vélekedett, ha pénteken a Moody's is a befektetésre ajánlott kategóriába emeli a magyar államadós-besorolást, az további vásárlókat hozhat.

Szerinte a Fed szerdai bejelentése megállította a dollár múlt péntek óta tartó gyengülését, és teljesen nyitva hagyta a kaput egy decemberi esetleges kamatemelésre. Az angol font pedig erősödött arra a hírre, hogy a londoni felsőbíróság csütörtökön elfogadta, hogy parlamenti többségi döntés kell a Brexit elindításához, vagyis a lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválását a brit parlamentnek meg kell szavaznia.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!