Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Nagyon alacsony forgalom és kivárás jellemezte a szerdai kereskedést, a vezető papírok közül a Richter és a Magyar Telekom tudott komolyabban erősödni. A jobb délutáni amerikai makroadatok hatására azonban az OTP részvénye is megemberelte magát, így a BUX zárás előtt már a 12 000 pontos határt is átlépte.

A nap végén a Richter részvényesei örülhettek a legjobban, a papír ugyanis 2,7 százalékkal 28 750 forintra drágult. Némi üröm vegyülhet azonban örömbe, hogy napközben 29 000 forint felett forgott a papír.

Ugyanez igaz a Magyar Telekom papírokra is, a nap elején még 570 forint környékén forgó részvény, délután már 580 forint fölött cserélt gazdát, azonban a záró szakasznak köszönhetően végül 1,7 százalékos pluszban 578 forinton fejezte be a kereskedést a papír. Százalékban ugyanennyit drágult az OTP is, a bankpapír a nap nagy részében egy szűk sávban 2320 és 2350 forint között forgott, azonban a délutáni makroadatok hatására 2395 forintig is felhúzták az árát. A Záró szakaszban azonban ezt a részvényt is lekötötték, a 2360 forintos ár 1,7 százalékos pluszt jelentett.

A Mol gyakorlatilag egy kisebb kilengést leszámítva egész nap a 9600 forintos ár körül forgott, és a záró ára pont ennyi lett, ami 0,1 százalékos emelkedést jelent.

 

A kisebb papírok közül jó napot fogtak ki az Állami Nyomda részvényesei, papír 625 forintos záró ára több mint 5 százalékos emelkedést jelentett. Tovább drágult az Egis is, 12 450 forintos ára 1,9 százalékos pluszt jelentett. A Pannonflax viszont 5,5 százalékkal 555 forintig hullott vissza. A TvNetwork pedig 3 százalékkal 22 8 forintig csúszott le. Rosszul szerepelt a GSPark is ára 3,7 százalékkal 552 forintig esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!