Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelek szerint komoly gondot okoz még mindig a bitcoin megítélése az amerikai hatóságoknak. A Reuters beszámolója szerint két amerikai alapkezelő cég is visszavonta engedélyeztetési kérelmét, amelyek bitcoin alapú tőzsdén jegyzett alapok létrehozására irányultak, az amerikai értékpapír-felügyelet (SEC) kifogásaira hivatkozva. A hírügynökség szerint a SEC munkatársai ugyanis komoly aggodalmuknak adtak hangot a bitcoin alapú határidős termékek likviditásával és értékeltségével kapcsolatban.

Ezt most sokan komoly visszalépésként értékelik a folyamatban, amelynek célja az lett volna, hogy a kriptodevizát széles befektetői rétegek számára tegyék elérhetővé. A tőzsdén jegyzett alapok beindítása után ugyanis az egyszerű magánbefektetők is úgy kereskedhettek volna a bitcoinnal annak árfolyamváltozásaira spekulálva, mintha az egyszerű részvény lenne.

A két cég, amely most visszavonta összesen három tőzsdén jegyzett alapra vonatkozó kérelmét a Rafferty Asset Management LLC és az Exchange Traded Concepts LLC voltak. Mindkét cég joggal feltételezte, hogy a SEC megadja az engedélyt az alapok felállítására azután, hogy a két legnagyobb határidős piacon, a CBOE-n és a CME-n is elindult tavaly év végén a kriptodevizán alapuló kontraktusokkal a kereskedés.

A tőzsdén jegyzett alapok feletti felügyeletet az Egyesült Államokban a SEC látja el, míg a határidős kontraktusok bevezetésének kérdésében a CFTC, az amerikai Árupiaci és Határidős Kereskedési Bizottság dönt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!