Miután az euró/forint hétfő délután megközelítette a 275-ös szintet, majd korrigált, meglehetősen eseménytelenül indult a keddi kereskedés a devizapiacon. A reggeli órákban a lengyel deviza gyengülését követte a forint is, ami 273,75 körüli euróárfolyamot jelentette, majd ismét 273 alá került a kurzus. A zloty gyengülésének inkább technikai okai lehetnek. Az euró árfolyamát 272,50 és 275 között várja rövid távon Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank kereskedője, aki szerint inkább változatlan, illetve gyengülő forintra lesz esély, mintsem egy erősebb magyar devizára. Ebbe az irányba mutat az is, hogy a dollár valamelyest erősödött az euróval szemben, ami általánosan a feltörekvő devizák gyengülése felé szokott hatni. Nagy izgalmakra kedden nem számít a kereskedő, esetleg a ZEW hangulatindexe idézhet elő változást - inkább gyengülést - a forintnál, amennyiben a javulást valószínűsítő elemzőknek komolyabban csalatkozniuk kellene, valamint a délutáni amerikai termelői árindex is hathat a piacra. Délelőtt 10 óra előtt egy euró 272,50, egy dollár 186,80, egy svájci frank pedig 180 forintos árfolyamon állt, 100 japán jenért pedig 204,85 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!