Pénteken 0,3-0,4 százalékos többlettel fejezték be a kereskedést a New York-i mutatók, ugyanakkor az indexek a hét egészét mínuszban zárták. Ezzel a Dow Jones ipari átlag és az S&P-500 lejtmenete immár négy-, a Nasdaq Composite-é kéthetes hosszúságúra nyúlt. Ilyen hosszú vesztő szériára a Dow esetében több mint egy éve nem volt példa.

Pénteken a vegyesre sikerült amerikai makroadatok nem mutattak határozott irányt, miközben a kereskedés elején kedvezően hatott, hogy a G-8-ak közleménye szerint megvannak ugyan a lefelé mutató kockázatok, ám a globális gazdaság talpraállás mindinkább önfenntartóvá válik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!