A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 20,95 ponttal, 0,1 százalékkal, 21 553,09 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 4,58 ponttal, 0,19 százalékkal emelkedett, és 2447,83 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 13,27 ponttal, 0,21 százalékkal lett több, és 6274,44 ponton zárt.

A globális részvénypiacokon felfelé hajtotta az árfolyamokat, hogy Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve elnöke a képviselőházban szerdán tartott meghallgatásán az eddig vártnál laposabb kamatpályát helyezett kilátásba.

Szerinte amerikai gazdaság elég erős ahhoz, hogy a Fed folytassa a kamatok fokozatos emelését, és elkezdje masszív kötvényállományának leépítését. Ugyanakkor a Fed mozgásterét szűkítheti a gyenge infláció és az alacsony semleges kamatszint.

Csütörtökön az illetékes szenátusi bizottságban Yellen kijelentette: meglehetősen nehéz lenne elérni, hogy az amerikai gazdaság éves szinten 3 százalékkal növekedjen, mint ahogy azt Donald Trump elnök célul tűzte ki.

Csütörtökön azonban már a vállalati gyorsjelentésekre összpontosítottak a befektetők New Yorkban. A Target kiskereskedelmi üzletlánc 4,5 százalékkal drágult, miután kedvező előrejelzést közölt második negyedévéről. Ez magával húzta a riválisok árfolyamát is, így a Wal-Mart 1,4 százalékkal, a Costco pedig 0,8 százalékkal erősödött.

Az igazán fontos gyorsjelentések szezonja pénteken indul a legnagyobb amerikai bankok, így a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Citigroup beszámolójával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!