Jó napja volt a budapesti tőzsdének - a keddi mínuszos zárás után -, a főbb részvények közül emelkedett az OTP és a Richter is, mínuszban végzett viszont a Mol és a Magyar Telekom is. A magyar olajtársaság 1,18 pontot, a távközlési cég papírjai pedig 0,96 százalékot estek a nap végéig.

A nap három nyertese a Kulcssoft, a Richter és az Altera volt. Előbbi 1020 ponton, 7,94 százalékkal a nyitó ár felett zárt. A Richter 6080 pontig, az Altera pedig 645 pontig emelkedett.

A legnagyobb vesztes a Nordtelekom volt: 6,5 százalékos eséssel 43 forintos árfolyamon zártak a részvényei. Nem volt jó napja a 4IG-nek sem, amely 2040 ponton, 5,56 százalékos eséssel végzett. A CIG Pannónia részvényeivel pedig 433 forinton, a nyitott árhoz képest 2,7 százalékkal alacsonyabb árfolyamon kereskedtek.

A részvénypiac forgalma 11,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A gyengébb nyitást követően egyre inkább visszatért az erő az európai piacokra, amely a magyar részvényindexnél is megmutatkozott. A piaczárás közeledtével kisebb jó hír érkezett a Richtertől, amelynek köszönhetően a gyógyszerpapír árfolyama 3 százalékkal emelkedett. Az elemző kifejtette, az Európai Gyógyszerügynökség optimistábban fogalmazott a Richter egyik kulcsfontosságú készítményével, az Esmyával kapcsolatban, mint azt a vállalat korábban gyorsjelentésében kommunikálta - mondta el Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI szerint.

A szakértő kitért rá, hogy a Richter mellett jól teljesített az OTP, ugyanakkor a Molnál a keddi relatíve jó gyorsjelentés ellenére továbbra sem emelkedett a részvényárfolyam. Emellett enyhén csökkent a Magyar Telekom, amelynél érdemes lesz figyelni a negyedik negyedéves gyorsjelentésre.

Vegyes kép volt látható, a magyar részvénypiac pluszban zárt. A bankrészvények nemzetközi emelkedésével a nap végére az OTP is pozitívan zárt, és a Richter is emelkedett annak köszönhetően az Európai Gyógyszerügynökség tompította álláspontját - magyarázta Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője.

A fotó forrása: BÉT.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!