A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,11 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,10 százalék erősödéssel kezdte a csütörtöki tőzsdenapot.

Londonban 0,02 százalékos indexemelkedéssel indult a kereskedés, a frankfurti DAX index 0,03 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC-40 index pedig 0,03 százalékkal kezdett magasabban. Madrid 0,02 százalékkal, Milánó 0,11 százalékkal emelkedett kezdéskor.

Szerdán veszteséggel zártak az európai tőzsdék, a páneurópai Stoxx 600 index 0,59 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,60 százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,54 százalékkal végzett alacsonyabban.

Londonban az FTSE-100 index 0,13 százalékkal gyengült, a frankfurti DAX index 0,83 százalékot, a párizsi CAC-40 pedig 0,56 százalékot veszített. Madridban 0,28 százalék, Milánóban 0,69 százalék volt az indexcsökkenés.

Az árfolyamok alakulását szerdán elsősorban az indulóban lévő első negyedéves vállalati eredménybeszámoló-szezon kilátásai befolyásolták. A legnagyobb vesztesek a vegyipari, a pénzügyi szolgáltató és a turisztikai ágazatokból kerültek ki. Mindegyik ágazat egy százalékot meghaladó veszteséggel végzett.

A legjobb eredményt a kiskereskedelmi ágazat érte el szerdán közel egy százalékos nyereséggel. A Tesco részvénye több mint hét százalékos erősödéssel fejezte be a napot annak köszönhetően, hogy négy év óta először osztalékot fizet részvényeseinek.

A Deutsche Telekom részvénye közel három százalék nyereséget ért el, miután újraindultak az egyeztetések amerikai érdekeltsége a T-Mobile US és a Sprint távközlési szolgáltató egyesüléséről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!