A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.
Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvényindex pluszban zárt, a nap folyamán végig emelkedést mutatott, összességében nem voltak jelentős mozgások a BÉT-en, és a forgalom is alacsony volt.

A vezető részvényeket mozgató vállalati hír nem érkezett, így inkább a nemzetközi kedvező hangulat segítette a magyar tőzsdét - írja az MTI.

A Mol 18 forinttal, 0,80 százalékkal 2278 forintra erősödött, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott 13 620 forinton zárt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,89 százalékkal 398 forintra nőtt, forgalma 109,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,53 százalékkal 8495 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3735,17 ponton zárt hétfőn, ez 15,03 pontos, 0,40 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!