Zöldbe borult Amerika

Rekordmagasan zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
MTI-Eco, 2016. augusztus 15. hétfő, 22:58
Fotó: Reuters

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 59,44 ponttal, 0,32 százalékkal, 18 635,91 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 6,1 ponttal, 0,28 százalékkal emelkedett, és 2190,15 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 29,12 ponttal, 0,56 százalékkal erősödött, és 5262,02 ponton zárt.

Ahogy az elmúlt néhány kereskedési napon, most is a kőolaj árának emelkedése - hétfőn a négyhetes árfolyamcsúcs megdöntése - táplálta a részvényvásárlási kedvet. A kőolaj árfolyama utoljára áprilisban zárt ilyen jó hetet. Az olaj árát a szaúdi olajipari miniszter múlt heti nyilatkozataiból kiinduló azon találgatások hajtották föl, amelyek szerint Szaúd-Arábia és Oroszország befagyasztaná a kitermelést a jelenlegi szinten, és erről az OPEC-országok nem hivatalos miniszteri találkozóján születhet megegyezés szeptemberben Algériában.

Hétfőn a vegyipari és bányaipari cégek papírjai vitték a prímet - nem sokkal a zárás előtt 1,3 százalékot javultak az S&P 500-as indexen -, de az energiaipari vállalatok részvényei is emelkedtek, 0,70 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK