Zöldbe borult Európa és Amerika is

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
Szabó Zsuzsanna, 2017. augusztus 4. péntek, 20:11
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE 100 0,5, a frankfurti DAX 1,2, a párizsi CAC-40 1,4 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. A Stoxx Europe 600 indexe 1 százalékot erősödött. A milánói FTSE MIB 0,7, a madridi IBEX-35 pedig 1 százalékot emelkedett.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 37 cent emelkedéssel 52,38 dolláron állt az MTI szerint.

A nyugat-európai tőzsdezárást követően New Yorkban a DJIA indexe és az S&P 500 0,2, míg a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban állt. A WTI olajfajta ekkor 0,7 százalékos emelkedést követően 49,35 dolláros hordónkénti jegyzésnél járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK