Zöldbe borult Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók kedden.
MTI-Eco, Napi.hu, 2016. április 19. kedd, 18:33
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 0,8 százalékos, a frankfurti DAX-30 2,3 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 1,3 százalékos nyereségben fejezte be a napot.

A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,5, a madridi IBEX 35 1 százalékkal erősödött.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx 600 1,6 százalékos pluszban, az EuroStoxx50 1,5 százalékos, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 1,5 százalékos pluszban zárt.

A nyersanyagiparhoz kapcsolódó vállalatok mozgását követő ágazati index csaknem 3,5 százalékos pluszban, november óta a legmagasabb szinten zárt, amihez az is hozzájárult, hogy a Rio Tinto bejelentése szerint az első negyedévben 11 százalékkal növelte vasércszállítását.

Kedvező negyedéves adatokat közölt kedden egyebek között a Publicis reklámóriás, a Danone, a világ legnagyobb joghurtgyártója és a L'Oreal kozmetikai cég.

A kőolaj ára több mint egy százalékkal emelkedett, miután sztrájk miatt csaknem felére csökkent az OPEC-tag Kuvait olajtermelése vasárnap óta.

A vezető európai tőzsdék zárásakor, közép-európai idő szerint 17.30-kor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2,82 százalék (1,21 dollár) emelkedéssel 44,12 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK