Zöldben álltak meg az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, a még nyitva tartó néhány térségbeli börzén viszont már mindenütt pluszt jeleztek a mutatók - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. február 27. szerda, 07:53
Fotó: AFP - Thomas Samson.

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,50 százalék erősödéssel, 21 557 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,34 százalék pluszban zárt.

A már szintén bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,36 százalékkal erősödött, viszont a tajvani 0,02 százalékkal gyengült a keddi záróértékéhez képest.

A még nyitva tartó sanghaji tőzsde fő mutatója 0,42 százalékos, a hongkongi börze 0,58 százalékos, a szöuli pedig 0,36 százalékos növekedést jelzett. A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 39 cent, 0,60 százalék emelkedéssel, 65,75 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK