A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 66,11 ponttal, 0,26 százalékkal, 25 914,98 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 10,54 ponttal, 0,37 százalékkal nőtt, és 2833,02 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 25,95 ponttal, 0,34 százalékkal emelkedett, és 7714,48 ponton zárt.

Vegyes kezdést követően mérsékelt pluszban álltak este a New York-i tőzsde irányadó indexei. A befektetők óvatosak, várják az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kedden kezdődő kétnapos kamatdöntő ülésének eredményét. Az elemzői várakozások szerint a Fed nem szigorít monetáris politikáján, ami némi lendületet adhat az árfolyamok emelkedésének.

A Boeing részvénye több mint 1,7 százalékos veszteségben állt nem sokkal a zárás előtt, miután a március 10-én történt etióp légi szerencsétlenség folytán az amerikai közlekedési tárca vizsgálatot rendelt el a szövetségi légügyi hatóságnál (FAA) a Boeing kifogásolt típusainak engedélyezése ügyében a The Wall Street Journal internetes oldalán vasárnap közölt információk szerint. Az Apple 0,9 százalékos pluszban állt új iPad modelljeinek bemutatása után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!