A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,01 százalékkal, 27 222,43 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 0,36 százalékkal nőtt, és 2995,06 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,27 százalékkal emelkedett, és 8207,24 ponton zárt.

Csütörtökön nagyrészt a negyedéves vállalati beszámolók mozgatták az amerikai piacokon a tőzsdei árfolyamokat, a vállalati eredmények alakulása és az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusokat övező bizonytalanság is óvatossá teszi a befektetőket.

A hét negyedik kereskedési napján az energiaszektor papírjait az olajárak esése húzta lefelé, a nap vesztesének azonban a kommunikációs szolgáltatási ágazat bizonyult a Netflix papírjának zuhanása folytán. Ezzel szemben a pénzügyi szektor részvényei jól teljesítettek, miután a Morgan Stanley a várakozásoknál magasabb negyedéves profitról számolt be - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!