New Yorkban a DJIA-30 index 0,70 százalék, az S&P-500 index 0,83 százalék, a Nasdaq Composite index 0,88 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.

A bizakodó befektetői hangulatot kiskereskedelmi áruházláncok, a Target és a Lowe várakozáson felüli negyedéves eredménye alapozta meg. A Target részvénye 17 százalékkal, a Lowe részvénye 12 százalékkal erősödött a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban. A kiskereskedelmi láncok nagyobb forgalomról számoltak be az elemzői várakozásoknál.

Nagy várakozás előzi meg a Fed júliusi kamatdöntő ülése jegyzőkönyvének szerdai közzétételét. A befektetők számos támpontot várnak a dokumentumtól a Fed további monetáris politikájának a megítéléséhez. A júliusi kamatdöntő ülésen a várakozásoknak megfelelő mértékben, 25 bázisponttal csökkentette ugyan a Fed az irányadó dollárkamat-sávot, meglepetést okozott viszont azzal a jelzésével, hogy ezt csak átmeneti korrekciónak szánta.

Az olajár az amerikai nyersolajkészletek várnál nagyobb múlt heti csökkenésének hatására emelkedett szerdán, a Brent az amerikai piaci nyitáskor 1,95 százalékkal állt magasabban hordónként 61,20 dolláron, a WTI ára 1,18 százalékkal 56,79 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik erősebben 1,1103 dolláron, az arany ára 0,32 százalékkal unciánként 1510,85 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!