Zöldben nyitott New York

Határozottan emelkedtek az irányadó részvénypiaci indexek New Yorkban közvetlenül a csütörtöki kereskedés kezdete után.
MTI, 2016. szeptember 22. csütörtök, 15:45
Fotó: Reuters

Néhány perccel nyitás után a Dow Jones ipari átlag - 30 vezető iparvállalat indexe - 115 ponttal, 0,63 százalékkal nőtt. Az S&P 500-as bő 14 ponttal, 0,66 százalékkal emelkedett. Az IT-szektor válogatott részvényeit tartalmazó Nasdaq Composite index 31,5 ponttal, 0,60 százalékkal javult.

Úgy tűnik, kitart az a megkönnyebbülés, amely úrrá lett a befektetőkön azután, hogy szerdán az amerikai jegybank szerepét betöltő tartalékbankrendszer (Fed) nem változtatott az irányadó kamaton. Ráadásul a kőolajárak emelkednek, ez szintén erősíti a kockázatvállalási kedvet.

Szerdán nyereséggel zártak az indexek. A DJIA 0,9 százalékkal nőtt, míg az S&P 500-as és a Nasdaq Composite több mint 1,00 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK