Zöldben nyitottak a tőzsdék

A pozitívvá vált nemzetközi befektetői hangulatban a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) részvényindexe is emelkedett szerdán délelőtt.
portfolio.hu, MTI, 2016. június 29. szerda, 11:51
Fotó: Napi.hu

A BUX fél 12-kor 26 321,55 ponton állt, ami a legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 0,36 százalékos emelkedést jelent. A részvénypiac forgalma délelőtt 2,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 35 forinttal, 0,21 százalékkal 16 615 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 43 forinttal, 0,67 százalékkal 6443 forintra erősödött.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 442 forintra esett.

A Richter-papírok árfolyama 39 forinttal, 0,71 százalékkal 5499 forintra nőtt.

Az elemzők előzetesen emelkedést vártak. Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a jelek szerint marad az optimizmus a piacokon, folytatódhat az emelkedés. A pozitív hangulat a magyar tőzsdére is átragadhat, a szakértő 1 százalék körüli erősödést vár. Főként a Mol, az OTP és a Richter részvényei iránt lehet nagyobb befektetői érdeklődés.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában szintén kifejtette, hogy továbbra is pozitív a nemzetközi befektetői hangulat. A piaci szereplők valamennyire megnyugodtak a Brexit-szavazás után, mivel a nagyobb központi bankok szükség esetén élénkítő intézkedések bevezetését ígérték.

A Portfolio.hu tudósítása szerint a német DAX 1 százalék, a párizsi CAC 40 1,1 százalék, míg a londoni FTSE 1,5 százalékos pluszban nyitott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK