Zöldben zárt Amerika

Több mint 200 pontot emelkedett a Dow Jones index csütörtökön - írja a Portfolio.hu
portfolio.hu, 2015. január 29. csütörtök, 23:26
Fotó: Reuters

A kereskedés első felében vegyes képet mutattak a vezető amerikai indexek, mostanra azonban optimista hangulat alakult ki a börzéken. Az amerikai munkanélküli segélyért folyamodók száma 15 év nem látott mélypontra zuhant, ez pedig a Fed-et monetáris szigorításra sarkallhatja, de a piac sem tudja, mikor kerülhet erre sor. A tőzsdék zárása után teszi közzé gyorsjelentését a Google és az Amazon, amire érdemes lesz odafigyelni.

A Dow Jones Index 1,3, a Nasdaq és az S&P 500 egy százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki kereskedés. A Dow komponensei közül a Boeing lett a nap nyertese (+5,8 százalék), míg a nap vesztese a Chevron (-0,8 százalék).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK