A japán NIkkei kerek egy százalékkal zárt magasabban, mint csütörtökön, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot tett hozzá csütörtöki záró értékéhez, a Shanghai Composite Index 0,3 százalékkal erősödött, a hongkongi Hang Seng 1,1 százalékkal lépte túl tegnapi záró értékét.

A japán részvénypiacon jól teljesítettek az exportcégek papírjai, a mesterségesen gyengített jen miatt - a Sony 0,9, a Nikon 2,8, a Honda 1,7 százalékkal emelkedett.

Hong Kongban és Kínában a bankpapírok voltak a nap vesztesei, mivel hírek röppentek fel arról, hogy esetleg kamatemelés lehet a világ legnépesebb országában - írta a Marketwatch. Az ICBC papírjai 0,3 százalékot veszítettek értékükből pénteken, az Agricultural Bank of China másfél százalékkal csúszott lejjebb és a China Construction Bank is 0,7 százalékot bukott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!