Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A frankfurti DAX-30 0,39 százalékos, a londoni FTSE-100 0,59 százalékos, míg a párizsi CAC-40 0,62 százalékos pluszban fejezte be a napot az előzetes adatok szerint.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,24 százalékos, míg a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,32 százalékos nyereségben állt a zárás előtt.

Miután Donald Tump győzött az amerikai elnökválasztáson, az ígért fiskális gazdaságélénkítő intézkedések reményében emelkedni kezdtek a kötvényhozamok és erősödtek az amerikai kamatemelési várakozások, és ennek nyomán a befektetők a pénzügyi szektorba csoportosítottak át jelentős tőkét olyan hagyományos osztalékfizető vállalatokból, mint a közműszolgáltatók vagy ingatlanpiaci cégek.

A kőolaj világpiaci ára elrugaszkodott több havi mélypontjáról és emelkedésnek indult, mivel a befektetők bíznak abban, hogy az OPEC november végi bécsi tanácskozásán sikerül dűlőre jutni a kitermelés korlátozásáról.

A nyugat-európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent könnyűolaj januári szállításra hordónként (159 liter) 46,37 dollárba került, 1 dollár 94 centtel, 4,37 százalékkal drágult az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára decemberi szállításra hordónként 1 dollár 99 centtel, 4,59 százalékkal, 45,31 dollárra nőtt.

A nemzetközi devizapiacon egy euróért 1,0730 dollárt adtak kora este, 0,04 százalékkal gyengült az amerikai deviza. A dollárindex, amely a dollár értékét tükrözi a hat főbb valutából, az euróból, a jenből, az angol fontból, a kanadai dollárból, a svéd koronából és a svájci frankból álló kosárhoz képest, 0,14 százalékkal 100,17 pontra emelkedett.

Az arany unciánkénti ára decemberi szállításra 0,24 százalékkal, 1224,65 dollárra emelkedett a New York-i árupiacon.

A New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,23 százalékos mínuszban, míg az S&P 500-as 0,30 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,87 százalékos pluszban állt a nyugat-európai tőzsdezáráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!