Zöldben zárt Nyugat-Európa

Erősödéssel abszolválták a nyugat-európai részvényindexek a szerdai kereskedési napot.
NAPI, 2010. március 3. szerda, 18:08
Fotó:

Az FTSE-100 0,9 százalékkal 5533, a CAC-40 0,8 százalékkal 3843, a DAX 0,7 százalékkal 5818 pontra kúszott fel.

Párizsban bőven átlag felett drágultak az autógyártók részvényei, de a nap nyertese a CAC-40 kosarában a Dexia bankcsoport, illetve a két építőipari nagyágyú, a Bouygues és a Lafarge részvénye lett. Frankfurtban nagyot estek az Adidas papírjai, de a vesztesek közé iratkozott fel a Beiersdorf és a Henkel is, miközben Bayer, a VW, a Deutsche Bank és a Deutsche Post részvényei két százalék körüli drágulást mutattak fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK