Zölddel indított New York

Erősödő indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon.
Szepesi Anita, 2017. február 3. péntek, 16:38
Fotó: Napi.hu

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,51 százalék, az S&P-500 index 0,42 százalék, a Nadaq Composite index 0,30 százalék nyereséget mutatott - írja az MTI.

Az amerikai magánszektorban foglalkoztatottak számának várakozáson felüli januári növekedése erős pozitív lökést adott pénteken a befektetői hangulatnak.

Csütörtökön a Wall Street indexei minimális változással az előző napi zárás közelében fejezték be a napot, a Nasdaq Composite index pedig 0,1 százalékkal csökkent.

Az olaj ára pénteken kissé emelkedett pénteken, az amerikai tőzsdék nyitásakor a globális kereskedelemben a WTI nyersolaj jegyzése 0,15 százalékkal állt magasabban, hordónként 53,62 dolláron, a Brent nyersolajé pedig 0,16 százalékkal magasabban, 56,65 dolláron.

Az arany ára sem változott lényegesen, a határidős piacon a legközelebbi kontraktust 0,08 százalékkal jegyezték alacsonyabban, unciánként 1218,40 dolláron.

A dollár kissé gyengült, az euró jegyzése 0,07 százalékkal 1,0766 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK