Zöldre váltott Amerika

A jó lakáspiaci adatok felfelé repítették az amerikai tőzsdéket, így azok a kezdeti veszteségeket követően újra a pozitív tartományba léptek.
Kosztolányi Bálint, 2010. szeptember 23. csütörtök, 18:21
Fotó:

A nyitásban még gyengélkedő pénzügyi részvények közül csak a Morgan Stanley volt képes kilépni a hullámvölgyből - a társaság részvényei 1,3 százalékkal drágultak. A tőzsdék nyitását követően is jól szereplő Nvidia papírjai később tovább erősödtek, majd 5 százalékkal.

A technológiai szektor emelkedését a nyílt forráskódú szoftverekkel, köztük Linuxxal foglalkozó Red Hat vezette 11 százalékos emelkedésével. A csütörtökön csődvédelemért folyamodó Blockbuster részvényei 23 százalékot zuhantak.

Magyar idő szerint este 6 körül a Dow Jones 0,1 százalék körüli emelkedést ért el, a Nasdaq több mint 0,6 százalékkal emelkedett és az S&P 500 is erősödött kis mértékben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK