A jelentősebb tőzsdeindexek közül a Hang Seng 0,9, míg a Shanghai Composite 0,54 százalékos mínusznál járt kedden reggel, ám a az ausztrál ASX 0,3, a koreai Kospi pedig 1,3 százalékos pluszt mutatott. Az amerikai memóriakártya-gyártó SanDisk éves profitcéljának emelése folytán a japán és koreai chipgyártók is menetelésbe kezdtek, a Samsung például 3,5, míg a Tokyo Electron 2,2 százalékkal emelkedett. A Mitsubishi Heavy Industries papírjai közel 2 százalékkal drágultak azt követően, hogy lapértesülések szerint a japán kormányzat pénzügyi támogatást nyújthat a társaság által vezetett konzorciumnak egy 19 milliárd dolláros brazil gyorsvasútépítési tender elnyeréséhez. A kínai piacokat elsősorban az HSBC vártnál rosszabb éves jelentése húzta le. A legnagyobb európai banknak számító pénzintézet a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 11,4 milliárd dolláros várakozásaival szemben csak 7,1 milliárd dolláros profitot tudott kigazdálkodni a rossz hitelek növekvő aránya miatt. Az HSBC részvényeinek árfolyama 6,9 százalékot zuhant Hongkongban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!