Mint kifejtette, személy szerint elképzelhetetlennek tartja, hogy a jelenlegi árszintek mellett állampapírokat vásároljon részvények helyett, ám sok befektető mégis ezt teszi a gazdasági növekedésbe vetett bizalom híján (igaz, részben ennek tudhatók be a kedvező részényárfolyamok is). Buffett szerint azonban hibát követnek el azok, akik történeti összehasonlításban is a rekordközeli alacsony hozamszint ellenére államkötvényeket vesznek. A "vedd meg és tartsd" stratégia apostola szerint a helyes eljárás egy jól összeállított részvényportfólió kialakítása, amely busásan megtérülhet, ha a bizalom visszatértével a most eladói oldalt erősítő szereplők a vevőin jelennek majd meg - idézte Buffettet a CNBC. A Berkshire Hathaway első emberének véleménye nem újkeletű, Buffett ugyanis már 2009 elején is az amerikai állampapírok piacán kialakuló lufi kialakulásáról beszélt. Az amerikai szövetségi betétbiztosító (FDIC) elnöke is részben osztja ezt az álláspontot, Sheila Bair ugyanis úgy véli lufira utaló jelek mutatkoznak a kötvénypiacon. A kötvények eddig rendületlen hívének hírében álló Goldman Sachs legutóbbi elemzésében már azt írja, a tetőzés megvolt már a piacon és most már jöhet a lecsorgás. A világ legnagyobb kötvénykereskedőjének számító Pimco szakembere, Steve Rodosky pedig egyenesen úgy véli, az állampapírok legszebb napjait már magunk mögött hagytuk, ezért július óta nem is vásárolt belőlük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!