A tájékoztatás szerint a csoport core, azaz a MyCity fejlesztési tevékenység nélküli adózott eredménye 174 millió forint volt, ami 10,9 százalékos javulást jelent a 2018 első negyedévéhez képest.

A csoport konszolidált árbevétele 2019 első negyedévében meghaladta az 1,8 milliárd forintot az előző év hasonló időszakának 2,5 milliárd forintja után.

A magyarországi tevékenység a negyedévben 224 millió forint adózott eredményt ért el, amelyből 232 millió forint az alaptevékenységhez kapcsolódott. Ez utóbbi 40,8 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Lengyelországban a Gold Finance cég akvizícióját követően mind a bevételek mind pedig a hitelközvetítési volumenek kimagasló mértékben nőttek. A működési eredmény csökkenése egy előre tervezett év eleji marketing kampánynak tulajdonítható. A követelésekhez kapcsolódó leírások 2019 első negyedévében 5 millió forintot tettek ki.

A csehországi leányvállalatok a vártnak megfelelően teljesítettek a gyenge évvégét követően.

A Duna House csoport részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvény keddi záróára 4050 forint volt, a nap folyamán 0,25 százalékkal erősödött. A papír éves maximuma 4380 forint, az éves minimum pedig 3360 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!