A vezető részvények szinte mindegyike kiveszi a részét az index másfél százalékos eséséből. Az eladások fél 12-kor váltak intenzívebbé, az elmúlt egy órában száz pontot esett a BUX.

Az OTP 6216 forinton áll, 133 forinttal alacsonyabban a tegnapinál, ami 2,1 százaléknak felel meg. Nem kímélik a Molt sem, már több mint 500 forinttal olcsóbb, 24 455 forinton kötöttek rá utoljára. A Magyar telekom 50 forintos eséssel lenne nullában, tekintve, hogy lekerült róla az osztalékszelvény. Ezzel szemben 49 forinttal lejjebb, 555 forinton kereskednek vele.

A Richter egy százalékkal került lejjebb, a nagyobbik gyógyszergyártó részvényéért 37500 forintot adnak.

A visszaesés egybevág a nemzetközi folyamatokkal, de amíg a DAX 0,75, az S&P Futures pedig 0,5 százalékkal csökken a BUX alaposan belehúzott. A régióban csak az oroszok állnak rosszabbul, az RTS 2 százalékkal esik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!