Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint már szerdán este elhasalt Orbán Viktor miniszterelnök különadókról szóló bejelentése után. A zuhanás csütörtökön folytatódott: az euró/forint árfolyam 396,689-ig szökkent fel, amire március eleje óta nem volt példa. 

A tőzsdei cégek árfolyamát is kiütötte a különadókról szóló bejelentés annak ellenére, hogy a befektetők megszokhatták már, Orbán Viktor rendszeresen ideiglenesnek mondott extra sarcokkal büntet egyes szektorokat. Az OTP 8510 forintig esett vissza a nyitás után, később ugyan valamelyest korrigált, de még mindig 6 százalékos mínuszban jár 9200 forint körül van a jegyzése. 

A Mol 2350 forintig esett, jelenleg 10 százalékos mínuszban jár, miután sejthető, hogy nem csak különadókkal, de a benzinár befagyasztásának folytatásával is büntetheti a kormány a céget.

A gyógyszercégek lemaradtak a büntetéssel sújtandó szektorok listájáról, ezért a Richter csak minimális mértékben esik, de a Magyar Telekom mint az egyik "extraprofittal" dolgozó ágazat, a távközlés képviselője 5 százalékos mínuszban áll. Mészáros Lőrinc Opusa is 5 százalék körül esett. 

Az egész Budapesti Értéktőzsdén csak két cég van, amelyik éppen nincs mínuszban: az Akko Invest és a Graphisoft Park. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!