Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A japán jen euróval szembeni látványos erősödése (a keresztárfolyam 158 feletti szintekről 153,5 környékére esett) a szokásos forgatókönyvet hozta, a carry trade-eken keresztül automatikusan a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint gyengülését indukálta - tájékoztatott Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője. Az euró forintkurzusa megközelítette a 261 forintos szintet, miután szerda délután 256 forint közelében is járt. A dollár immár negyedik napja zsinórban erősödik az euróhoz képest, a keresztárfolyam 1,34 alatt is járt. Délután három előtt nem sokkal az amerikai fizetőeszköz forintkurzusa 193,30, a svájci franké 158,80 forint volt. Geszti Pál hangsúlyozta: az olyan meghatározó devizapároknál, mint az euró-dollár, a font-dollár és a dollár-jen hosszabb trendek törtek ketté. Ilyen esetekben egy bizonyos sávon belül nagy árfolyamingadozások mellett zajlik a kereskedés, majd jöhet a trendforduló. Utóbbi időpontja viszont egyelőre kérdéses, attól függ ugyanis, mikor ér véget az amerikai jelzálogpiaci válság, mikor áll helyre a bizalom. Ha ez megtörténik, a börzék várhatóan északnak veszik majd az irányt, az amerikai államkötvény-piacon eladási hullám köszönt be, és újra visszatérhetnek a vevők a feltörekvő piacokra is. Addig is, amíg ez bekövetkezik, óvatosságra van szükség - fogalmazott a szakértő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!