Zuhan az Oracle - csökkennek az indexek Amerikában

A tegnapi 3 százalékos emelkedés után ma eséssel indul a kereskedés az Egyesült Államokban. Az euró délelőtti erősödése is átmenetinek bizonyult.
NAPI, 2011. december 21. szerda, 15:49
Fotó: Napi.hu

A rég nem látott, 3 százalékos tegnapi emelkedés soknak bizonyult az amerikai tőzsdéken, ma fél órával a nyitás után növekvő veszteséget mutatnak a vezető indexek. az Oracle 13 százalékos esésétől vezetve a Nasdaq teljesít a legrosszabbul, 1,5 százalékos mínuszban, 2566 ponton áll. A világ második legnagyobb szoftver gyártója a várakozásoktól elmaradó árbevételről és nyereségről számolt be, leginkább ez hat negatívan a piaci hangulatra.

A Dow és az S&P 500 fél százalék körüli gyengüléssel 12053 illetve 1235 ponton tartózkodik.

Az euró/dollár árfolyam a délelőtti ECB-tendert követően csaknem 1,32-ig emelkedett, majd éles fordulatot véve zuhanni kezdett, jelenleg 1,3040 körül ingadozik. A dollárerősödés szintén a hangulat romlásának jeleként értelmezhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK