A hét első kereskedési napján az izraeli parketten a befektetők többek között az amerikai adóskockázati besorolást, valamint a szombati tel-avivi tüntetéseket árazták be a részvényárfolyamokba.

A 25 vezető részvény TA-25 mutatója közép-európai idő szerint fél 12-kor, a kereskedés újraindítását követően 6,03 százalékos csökkenéssel 1 085,33 ponton állt.

Számos közel-keleti értékpapírpiacon folyt kereskedés vasárnap.

Közép-európai idő szerint nem sokkal fél 12 előtt az Egyesült Arab Emírségekben a dubaji DFM 3,56 százalékos eséssel 1 486,23 pont, míg az abu-dzabi ADX 2,47 százalékos mínuszban 2 604,86 pont volt.

A katari QE Index 2,24 százalékkal 8 300,97 pontra esett, míg az irányadó szaúdi Tadawal index 6 018,71 pontra süllyedt, ami 0,90 százalékkal alacsonyabb az előző kereskedési napi záró értéknél.

Világszerte a legtöbb részvénypiacokon automatikus kereskedési szünetet iktatnak be, amennyiben az árfolyamok túl nagy esést mutatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!